Det var i oktober i fjor at det ble kjent at Anders Måsøval (46) hadde flytter til Sveits. Han er bror av Lars Måsøval og tilknyttet det børsnoterte oppdrettsselskapet Måsøval.

Ifølge Kapital er Anders Måsøval god for 2,95 milliarder kroner, og eier gjennom investeringsselskapet Måsøval Invest aksjer for 1,3 milliarder kroner børsnoterte Måsøval AS.

Tirsdag kveld skriver MN24.no/Adressa.no at Lars Måsøval har overført store aksjeverdier til et nyopprettet selskap, SK Måsøval, som er eid av hans datter, som snart fyller 18. I følge MN24/Adressa meldte hun flytting til Sveits i fjor høst.

– Jeg har gjennomført et generasjonsskifte på min side av familien ved at en vesentlig del av mitt eierskap i familieselskapet er overført som gave til min datter ved hennes selskap, skriver Lars Måsøval i en epost til Adressa.

Videre forklares bakgrunnen for transaksjonen slik:

– På lik linje med andre må vi til enhver tid vurdere konsekvensen av gjeldende regler og de regler som er foreslått. Det samlede skattetrykket har hatt betydning for noen av familiemedlemmenes nye bosted, skriver Måsøval til Adresseavisen.

Måsøval
  • En norsk oppdrettsselskap som ble børsnotert på Euronext Growth sommeren 2021.
  • Grunnlagt i 1973.
  • Ledet av Måsøval-familien, nå i tredje generasjon.
  • Har hovedkontor på Frøya, men har også anlegg i kommuner som Ålesund, Kristiansund, Aukra og Hustadvika.
  • Har vokst gjennom flere oppkjøp, blant annet av Vardal Gruppen og Pure Norwegian Salmon det siste året.
  • Hadde totalt 221 ansatte i 2021.