Aker Biomarine gjentar forventningen om omsetningsvekst på 20-25 prosent i 2022 med en justert ebitda-margin på 20-25 prosent.

Det fremgår av selskapets kvartalsrapport fredag.

Selskapet fikk en justert ebitda på 8,1 millioner dollar i første kvartal 2022, sammenlignet med 6,8 millioner dollar i samme periode året før.

Krill-produsenten hadde en netto omsetning på 57 millioner dollar i perioden, mot 50 millioner dollar i samme kvartal året før. Driftsresultatet ble -5,5 millioner dollar, sammenlignet med -7,1 millioner dollar i første kvartal 2021.

Aker Biomarine er i en pågående prosess med å invitere nye eiere inn og spinne ut Aion av Aker Biomarines kjernevirksomhet. Dette ventes skje i andre kvartal 2022, ifølge førstekvartalsrapporten.

Som omtalt i fjerdekvartalsrapporten gjorde en NRV-justering at Aqua-produktet leverte et nullbidrag i første kvartal, og kombinert med en akselerert salgsplan for Superba gjennom 2022, forventer selskapet at det meste av ebitda vil bli generert i de siste tre kvartalene, ifølge førstekvartalsrapporten.

Videre opplyses det at Aker BioMarine opplever god etterspørsel etter Qrill Aqua drevet av høye priser på fôringredienser generelt og høye priser på laks og reker spesielt. Som et resultat forventer selskapet høyere Qrill-priser for andre halvdel av 2022.

For tiden er høstingsnivåene på linje med et normalår med et gjennomsnittlig årlig slaktevolum på 55.000-60.000 tonn.