Akva Group fikk et driftsresultat på 11 millioner kroner i første kvartal 2023, mot 59 millioner kroner samme periode året før, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag. Tross fall sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor er det likevel en forbedring i forhold til avslutningen på fjoråret, da selskapet fikk et driftsresultat på -14 millioner kroner i fjerde kvartal. Det var mot 19 millioner kroner samme periode året før.

Selskapet leverte inntekter for 1. kvartal i år på på 874 millioner kroner. Det er en liten økning på 3 % sammenlignet med 1. kvartal 2022, da inntektene lå på 849 millioner kroner.

– Ordrereserven og finansiell stilling er fortsatt god og utgjør et godt grunnlag for å gjennomføre den organiske vekststrategien. Lakseprisene forventes å holde seg sterke drevet av redusert tilbud. Konsekvensene av innføringen av grunnrenteskatt er usikre. Mest sannsynligvis vil dette ha en negativ innvirkning på aktivitetsnivået på korte og mellomlang sikt, spesielt i postsmoltmarkedet i Norge, skriver selskapet i sin oppdatering til markedet fredag morgen.

Akva Group
  • Har hovedkontor på Klepp.
  • Har virksomhet i 11 land.
  • Omtrent 1500 ansatte, halvparten av dem i Norge.
  • Børsnotert, og har holdt på som selskap i over 40 år.
  • Er blitt verdens største leverandør i havbruksnæringen.
  • Selskapets tre hovedområder er tradisjonell oppdrett i sjø, landbasert og det digitale.

Selskapets ordrereserve var 1.984 millioner kroner ved utgangen av kvartalet, mens ordreinngangen var 1.170 millioner kroner i kvartalet. Tilsvarende tall i første kvartal i fjor var henholdsvis 1.849 millioner kroner og 1.048 millioner kroner.

De mellomlangsiktige målene forblir uendret, der selskapet har et mål om en omsetning på fire milliarder kroner i 2024, med en minimum margin på driftsresultatet på åtte prosent, går det fram av selskapets melding til markedet.

Skuffet i fjor

Akva Group tapte penger på driften, både i fjerde kvartal isolert sett, men også for hele 2022.

I 2022 endte omsetningen på 3,38 milliarder kroner, mens driftsresultatet ble -56 millioner kroner. Dette ble forklart delvis med engangskostnader knyttet tap på enkelte kontrakter samt andre nedskrivninger i den landbaserte virksomheten i selskapet.