– Det er enighet om at Craig Anderson vil forlate sin stilling som administrerende direktør i SSC. Odd Eliasen, nåværende administrerende direktør i Havsbrún, som er en del av Bakkafrost Group, vil gå inn i stillingen som administrerende direktør i selskapet med øyeblikkelig virkning. Eliasen har bred erfaring innen oppdrettsnæringen og har vært aktiv i omstilling fiskeoppdrett i Færøyene og har hatt forskjellige styreverv i industrien, opplyses det i en melding mandag.

I meldingen skriver selskapet at SSC har utviklet seg positivt under ledelse av Andersson, og at etter fusjonen med Bakkafrost vil SSC være i bedre posisjon til å utnytte vekstmulighetene og posisjonen i den skotske laksesektoren.

– Styret vil takke Craig for hans bidrag til virksomheten gjennom de siste seks årene og ønsker ham lykke til med nye utfordringer, skriver de.

– Etter gjennomføringen av oppkjøpet av SSC, vil Bakkafrost ta over ledelse av selskapet for å levere vekstvisjonen i det utvidede selskapet. Jeg er stolt av hele SSC-teamet og suksessen vi oppnådde sammen, sier Anderson i en kommentar.

– Craigs omdømme i SSC og industrien er at han er en sterk leder med et sterkt engasjement for selskapets interessenter. Jeg ser frem til å bygge videre på arven og opprettholde selskapets vekstmoment. Mitt mål på kort sikt vil være å sikre en jevn integrering av virksomheten slik at det kombinerte selskapet kan levere strategiske synergier som understøttet begrunnelsen for oppkjøpet, sier påtroppende administrerende direktør Odd Eliasen i meldingen.