Austevoll Seafood hadde driftsinntekter på 6.565 millioner kroner i første kvartal i år. Det er en økning fra i fjor, da selskapet endte på 5.953 millioner kroner.

Det kommer frem i en melding fredag.

– Første kvartal ble preget av en sterk prisutvikling på sjømat, herunder laks og
ørret. Den sterke prisutviklingen løftet inntjeningen fra virksomhetsområdet og
er den viktigste årsaken til betydelig sterkere inntjening i kvartalet
sammenlignet med samme periode i 2021, skriver selskapet i en børsmelding.

Det børsnoterte selskapet eier og drifter fiskefartøy, både pelagisk og hvitfisk, og lakseoppdrett samt fiskemelanlegg og fryseanlegg. Selskapet har sitt hovedsete i Storebø på Austevoll, men er også tilstede i Storbritannia, Peru og Chile.

Selskapet melder om en inntjening før renter, skatt, avskrivninger og nedskrivninger (EBITDA) på 1.444 millioner kroner i første kvartal, mot 1.095 millioner i første kvartal 2021. Ifølge selskapet endte driftsresultatet etter verdijustering knyttet til biologiske eiendeler i på 1.254 millioner kroner i kvartalet, mot 1.106 millioner kroner samme periode i fjor.

I kvartalsrapporten melder selskapet at den sterke prisutviklingen gir økt resultat for atlantisk laks og ørret, og at det samtidig har vært lavere slaktevolum for artene sammenlignet med samme periode i fjor.

– Styret har foreslått til ordinær generalforsamling at utbyttet for 2021 settes til kr 4,50 per aksje mot tilsvarende kr 3,50 for 2020, skriver selskapet i rapporten sin.

Arne Møgster er administrerende direktør i selskapet. Han har vært administrerende direktør siden 2006.