NRK melder fredag formiddag at møtet lakseselskapet Lerøy Seafood Group skulle ha med finansminister Trygve Slagsvold Vedum i dag likevel ikke ble noe av.

Ifølge kommunikasjonsavdelingen i Lerøy hadde konsernsjef Henning Beltestad ikke mulighet til å stille hos Vedum fredag for å diskutere forslaget til grunnrenteskatt i havbruket. Kommunikasjonssjef Aina Valland gjentar det samme til Intrafish når vi ringer for kommentar.

– Dessverre hadde vi ikke mulighet til å stille. Det prøvde vi å varsle om på onsdag, men den e-posten kom ikke frem, forklarer Valland.

Uheldig glipp

Hun er klar på at dette er en uheldig glipp at e-posten ble sendt feil, men at de absolutt vil få til et møte med statsråden og departementet.

– Det er sånt som skjer. Dessverre ble det brukt feil epostadresse fra konsernlederen, forklarer hun.

Dette er andre fredag på rad at Lerøy ikke stiller i møte hos Finansministeren, som i utgangspunktet hadde invitert de fem største lakseselskapene til møte i finansdepartementet forrige uke – med hensikt å diskutere forslaget til grunnrenteskatt.

– Det er ingen dramatikk i dette. Vi ønsker selvfølgelig å ha en dialog med finansministeren, sier Valland til Intrafish.

Vedum: Min dør står alltid åpen

Finansdepartementet opplyser at de fikk meldingen om avlysning fredag, samme dag som møtet. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kommenterer avlysningen slik i en e-post til Intrafish:

– Jeg har hatt mange møter den siste tiden, både med lokalpolitikere og med aktører fra havbruket. Selv om det blir en grunnrenteskatt, er jeg er opptatt av å lytte til dem det gjelder. Det er alltid bedre å snakke med hverandre enn om hverandre, kommenterer han.

Han understreker at han gjerne tar imot Lerøy.

– Lerøy har sikkert gode grunner for at de avlyste møte i dag, men min dør står alltid åpen. Så skal vi lande en grunnrenteskatt som gjør at lokalsamfunn, kommuner og felleskapet sitter igjen med litt mer av overskuddet. Vi skal også sørge for at det er de reelle inntektene som legges til grunn og at vi skjermer de minste gjennom et bunnfradrag.

Black week: 6 uker for 60 kr
Ikke vær bakpå når Stortinget slenger nye føringer på bordet. Tilbudet varer til 27. november.

Vet ikke når det blir møte

Oppdrettsgiganten har ikke fått noe tidspunkt på når et eventuelt nytt møte vil finne sted.

– Det må vi komme tilbake til, vi vil møte finansministeren, slår Valland fast.

Forrige fredag var Lerøy et av fem selskap som takket nei og heller sendte bransjeorganisasjonene Sjømat Norge og Sjømatbedriftene stilte i departementet istedenfor de inviterte lakseselskapene.

Tidligere denne uken ble det kjent at Mowi har hatt møte med finansministeren.