Det går fram av en børsmelding fra selskapet fredag kveld.

Jacon-gruppen er en familieeid industrigruppe med base i Fredrikstad, og hadde i fjor en omsetning på 3.150 millioner kroner og en ebitda på 362 millioner kroner. Emballasjeprodusenten har 850 ansatte fordelt på 20 fabrikker i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Tyskland og Belgia.

Nå vil altså den trønderbaserte konkurrenten, Bewi, sikre seg fult eiersakp til Fredrikstad-selskapet gjennom kjøp av alle aksjene i Jackon Holding AS.

Christian Bekken Foto: Bewi

- Bewi har store vekstambisjone, både organisk og gjennom oppkjøp. Jackon og Bewi er de to største integrerte leverandørene av EPS (ekspandert polystyren, red.anm.) , og ved å kombinere disse to selskapene, oppnår vi nummer 1-markedspossisjon i nesten alle våre markedssegmenter, som igjen vil stryke våre vekstmuligheter og rammer for ytterligere fusjons- og oppkjøpsmuligheter, uttaler administrerende ditrektør i Bewi, Christian Bekken, i meldingen.

– Dette tilbudet kom ut av det blå. Derfor kan jeg ikke si noe. Det er et eierspørsmål, sier Ole Enger, som har vært styreleder i Jackon Holding siden i sommer, i en kommentar til DN.

Tilbudet på opptil 3,6 milliarder kroner fra Bewi, som i sin tid ble startet av familiene Bekken og Witzøe - kjent fra Salmar, står fram til 15. okrober går det videre fram av meldingen.