Forrige mandag kunngjorde Bewi Invest at de ville gjøre en emisjon på 500–700 millioner kroner ved utstedelse av nye B-aksjer i selskapet, i forbindelse med avtalen om kjøp av 44,4 prosent av aksjene i SinkabergHansen. Tegningskursen var satt til 410 kroner pr aksje.

Selskapet opplyste da at de har mottatt bindende forhåndstegninger fra nye og eksisterende investorer på over 500 millioner kroner.

Tirsdag skriver selskapet i en børsmelding av de har hentet inn cirka 643 millioner kroner i bruttoproveny i den rettede emisjonen. Prisen per aksjer er på 410 kroner.

DNB Markets, Carnegie og Sparebank 1 Markets er tilretteleggere i emisjonen.

Bewi Invest kontrolleres av Bekken-familien fra Frøy. Selskapet største eiendel er 51,1 prosent av aksjene i det børsnoterte industriselskapet Bewi.

Sikter mot børs

623 millioner kroner hentes inn gjennom utstedelse av 1.519.931 nye aksjer og 20 millioner hentes inn gjennom inngåelse av en avtale mellom BEWI Invest og en av investorene om å kjøpe de respektive aksjene fra BEWI Invests beholdning av egne aksjer.

Nettoprovenyet fra emisjonen vil bli brukt til å delvis finansiere kontantvederlaget for kjøpet av SinkabergHansen og til generelle selskapsformål, heter det i meldingen.

Styret i BEWI Invest har vedtatt at det ønsker å søke om notering på Oslo Børs, alternativt Euronext Growth Oslo, innen 12 måneder etter kjøpet av Sinkaberg Hansen.

SinkabergHansen er et lakseselskap med hovedkontor i Rørvik og produksjon flere steder i Trøndelag og Nordland. Prisen for aksjeposten er 2,2 milliarder kroner, noe som verdsetter selskapet til fem milliarder kroner.

Bewi Invest
  • Bewi Invest er et industrielt eierselskap og majoritetseier av det noterte selskapet Bewi asa.
  • Bewi Invest er eier av mer enn 10 selskaper, primært innen industri, eiendom og sjømat.
  • Selskapets to største investeringer er majoritetsposten (51 prosent) i det noterte industriselskapet Bewi asa (emballasjeprodusent) og eierandelen i det noterte eiendomsselskapet KMC Properties ASA (35 prosent). Det eier også 70 prosent av et selskap som eier 44,4 prosent av SinkabergHansen.
  • Bewi Invest har lenge ønsket å styrke sin posisjon innen sjømat opplyser selskapet.
  • Hovedeier av Bewi Invest er Bekken-familien fra Frøya.