Bewi Invest vil gjøre en emisjon på 500-700 millioner kroner ved utstedelse av nye B-aksjer i selskapet, i forbindelse med avtalen om kjøp av 44,4 prosent av aksjene i SinkabergHansen AS. Tegningskursen er satt til 410 kroner pr aksje.

Det fremgår av en melding mandag.

Selskapet har mottatt bindende forhåndstegninger fra nye og eksisterende investorer på over 500 millioner kroner. Tilbudsperioden begynner 17. april og varer til 21. april. DNB Markets, Carnegie og Sparebank 1 Markets er tilretteleggere i bokbyggingen.

Bewi Invest kontrolleres av Bekken-familien fra Frøy. Selskapet største eiendel er 51,1 prosent av aksjene i det børsnoterte industriselskapet Bewi.

Bewi Invest
  • Bewi Invest er et industrielt eierselskap og majoritetseier av det noterte selskapet Bewi asa.
  • Bewi Invest er eier av mer enn 10 selskaper, primært innen industri, eiendom og sjømat.
  • Selskapets to største investeringer er majoritetsposten (51 prosent) i det noterte industriselskapet Bewi asa (emballasjeprodusent) og eierandelen i det noterte eiendomsselskapet KMC Properties ASA (35 prosent). Det eier også 70 prosent av et selskap som eier 44,4 prosent av SinkabergHansen.
  • Bewi Invest har lenge ønsket å styrke sin posisjon innen sjømat opplyser selskapet.
  • Hovedeier av Bewi Invest er Bekken-familien fra Frøya.

Bewi Invest meldte 29. mars om en intensjon om å gjøre en emisjon i løpet av april, og hadde da mottatt bindende forpliktelser på over 500 millioner kroner. Selskapet har intensjon om en notering på Oslo Børs eller Euronext Growth Oslo innen 12 måneder etter gjennomføring av kjøpet i SinkabergHansen.

Sinkaberg Hansen er et lakseselskap med hovedkontor i Rørvik og produksjon flere steder i Trøndelag og Nordland. Prisen for aksjeposten er 2,2 milliarder kroner, noe som verdsetter selskapet til fem milliarder kroner.