Sent fredag kveld ble det kjent at emballasjeselskapet Bewi har lagt inn bud på opptil 3,6 milliarder kroner på 100 prosent av aksjene i Jackon Holding AS.

I en melding søndag fremkommer det at Haas AS, et selskap eid av Akselsen-familien, som eier 50 prosent av aksjene i Jackon, har godtatt tilbudet og ønsker proveny i form av Bewi-aksjer. Minimumsgraden i tilbudet er dermed oppfylt, fremgår det.

«Vi har brukt helgen på å evaluere og diskutere tilbudet, og velger å selge aksjene våre i oppgjør mot aksjer, som betyr at vi som eiere ønsker å aktivt engasjere oss i å bringe Jackon til det neste nivået sammen med Bewi», kommenterer Andreas M. Mikkelsen på vegne av familien.

Tilbudet er videre underlagt tilfredsstillende due diligence, vedtak fra generalforsamling i Bewi til å utstede vederlagsaksjer og myndighetsgodkjennelser. Transaksjonen ventes gjennomført innen utgangen av fjerde kvartal 2021. Kontantdelen vil Bewi finansiere gjennom kilder tilgjengelig for selskapet.

Fiskekasseprodusenten i Trøndelag gikk på børs i 2020 og flyttet etter noteringen hovedkontoret hjem til Frøya.

IntraFish har tidligere omtalt historien bak Bewi, og familiene Bekken og Witzøe som sammen startet produksjon av fiskekasser den gang og derav navnet Bewi.

Siden har Bewi vokst seg store på leveranse av isoporemballasje til sjømatindustrien, samt isolasjon til bygg og anlegg – samt til ulike andre varetyper.

Selskapet har 38 fabrikker og om lag 1400 ansatte.