Det fremgår av en børsmelding fra selskapet, hvor det vises til meldingen 7. september om en capex-økning på om lag 200 millioner kroner for bygging av landbasertanlegget for laks i Rødøy kommune, Nordland.

Betingelsene i leasingavtalen er på linje med vilkårene i selskapets eksisterende langsiktige gjeldsordninger, og er med forbehold om endelig godkjenning av Eksfin.

Den resterende capex-økningen vurderes finansiert gjennom en rettet emisjon av nye aksjer, og selskapet har engasjert Sparebank 1 Markets og Sparebank 1 Nord-Norge Kapitalmarked som rådgivere. Selskapets hovedaksjonær, Gigante Havbruk AS, har til hensikt å tegne seg for inntil 100 millioner kroner i den rettede emisjonen, opplyses det.

GIGANTE SALMON
  • Bygger et landbasert oppdrettsanlegg for laks på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune i regionen Helgeland i Nordland
  • Det dreier seg om et gjennomstrømmingsanlegg, som henter sjø fra 20 meters dyp
  • Det hindrer påslag av lakselus. Anlegget er rømningssikkert.
  • Utslippene blir langt mindre enn i konvensjonelt sjøoppdrett, fordi mer enn halvparten av slammet samles opp og selges til andre industrielle formål
  • Kjell Lorentsen og Gigante-konsernet er største eier i selskapet som også er notert ved Euronext Growth
  • Selskapet har tillatelse til å produsere 13.731 tonn MTB, noe som utgjør opp mot 20.000 tonn laks (rund vekt) per år

Kilde: Gigante Salmon

Intrafish skrev 7. september at prognosen for utbyggingen av det landbaserte oppdrettsanlegget er økt med 200 millioner kroner til totalt 645 millioner kroner.

– Årsakene til kostnadsøkningen er en kombinasjon av generelle prisøkninger som er kommunisert tidligere, spesielt innenfor elkraft, samt endringer som selskapet ønsker å foreta for å sikre fiskevelferd og legge til rette for en bærekraftig produksjon. Kostnadsøkningen vil bli dekket gjennom tilførsel av en kombinasjon av egenkapital og lånefinansiering, skrev selskapet i en melding til markedet da.

Første smoltutsett vil bli i fjerde kvartal, noe senere enn tidligere meldt september/oktober ble det opplyst samtidig.