20 miutter etter børsåpning på Euronext Growth, tidligere Merkur Market, ble NAP-aksjen omsatt for 93 kroner. Det er en oppgang på 14,8 prosent i forhold til emisjonen i november hvor de hentet inn 587 millioner friske kroner til en kurs av 81 kroner per aksje. De første aksjene ble i minuttene etter børsstarten omsatt for 96 kroner - noe som er opp 18,5 prosent fra emisjonskursen. Det gir en pen gevinst for investorene som tegnet seg emisjonen.

Det er omsatt 118.000 aksjer så langt.

Det var 19. november det ble kjent at Nordic Aqua Partners (NAP), som vil bygge et landbasert anlegg utenfor Ningbo, ikke langt fra Shanghai, ville bli tatt opp på handel på Euronext Growth rundt 1. desember. Nå fyker aksjen i været på første handledag.

Det landbaserte selskapet, som tidligere har operert under navnet Seafood Dragon, har over tid flagget at de skal bygge et RAS-anlegg for laks ved byen Ningbo, ikke langt fra Shanghai. Imidlertid har problemer med finansieringen utsatt planene, noe som er forklart med koronapandemien.

Leverandørselskapet Aqua Group er for øvrig inne på eiersiden sammen med både nevnte Øystein Stray Spetalen, og investorene Arne Fredly og Arne Blystad, ifølge Finansavisen.

Etter planen skal Aqua Group levere teknologien til RAS-anlegget som skal ha en kapasitet på 8.000 tonn matfisk. Kontraktens verdi er på rundt 500 millioner kroner.