Det fremgår av en melding natt til tirsdag.

Dersom ryktene stemmer, vil Lerøy- og Salmar-eide Scottish Sea Farms kjøpe opp Shetland-virksomheten og bli den nest største lakseoppdretteren i Skottland, melder E24 tirsdag morgen.

Ifølge E24 kommer bekreftelsen etter at bransjenettstedet Undercurrent News skrev at Scottish Sea Farms (SSF), som er eid av Salmar og Lerøy skal ha fått et bud på 2,1 milliarder kroner akseptert.

Ifølge kildene er det bekymringer rundt om konkurransemyndighetene vil godkjenne oppkjøpet, med tanke på at Lerøy, Salmar og SSFs operasjoner som er av samme natur. SSF sier imidlertid til Undercurrent News at meldingene om et akseptert bud er «spekulasjoner og rykter».

I november i fjor uttalte analytikere til IntraFish at Grieg Seafood kan få inntil 1,5 milliard kroner for virksomheten på Shetland.

Virksomheten på Shetland slakter rundt 15.000 tonn laks per år. Også tilbake i 2016 vurderte Grieg Seafood å selge virksomheten sin på Shetland. Pareto Securities var da engasjert for å bistå selskapet. Prosessen endte med at det ikke kom inn bud som Grieg-styret var fornøyd med.

Analytiker i Danske Bank, Knut-Ivar Bakken, pekte i november på at Scottish Sea Farms som Lerøy og Salmar eier 50/50, er en opplagt kjøper:

– De vil passe som hånd i hanske, og ha naturlige synergier, sa Bakken til IntraFish.