Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Ifølge Infront-konsensus blant seks analytikere var det på forhånd ventet et justert driftsresultat på 1.411 millioner kroner.

– Det har vært en sterk prisutvikling på all sjømat også i andre kvartal, men ekstraordinært sterk for laks og ørret. Denne prisutviklingen har løftet inntjeningen fra konsernets havbruksvirksomhet (Lerøy Seafood Group, red.anm) og fiskerivirksomhet, men har på kort sikt vært krevende for deler av konsernets øvrige industrielle virksomhet, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

. Produksjon av laks hos Austevoll Seafood. Foto: Nils Torsvik

Resultat før skatt ble 2.223 millioner kroner i kvartalet (1.489), mot ventet 1.407 millioner kroner.

Driftsinntekter ble på 7.852 millioner kroner (6.263), mot ventet 7.479 millioner kroner.

Familien Møgster fra Austevoll er via Austevoll Seafood dominerende eier i det børsnoterte sjømatkonsernet Lerøy Seafood Group, som også la fram sitt resultat for andre kvartal i dag.

Norskott Havbruk AS og Pelagia Holding AS er tilknyttede selskaper i Austevoll Seafood. Inntekt fra tilknyttet virksomhet utgjorde i kvartalet 164 millioner kroner, mot 62 millioner kroner i tilsvarende kvartal 2021.

– Økning i inntekt fra tilknyttet virksomhet er påvirket av en positiv verdijustering knyttet til biologiske eiendeler som utgjorde 54 millioner kroner i kvartalet. For tilsvarende kvartal i 2021 utgjorde verdijustering knyttet til biologiske eiendeler 6 millioner kroner. Tilknyttede selskaper i konsernet har over tid levert gode resultater, er betydelige aktører i sine segmenter og representerer store verdier for Austevoll Seafood ASA, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.