Det fremgår av selskapets kvartalsrapport onsdag.

Inntjeningen forbedret seg noe fra tilsvarende kvartal i fjor, ettersom effekten av økte råvarekostnader ble motvirket av høyere salgspriser og forbedret drifts- og produksjonskostnader, heter det. Den operasjonelle driftsresultatmarginen var 3,2 prosent.

Mowis prisoppnåelse på gruppenivå i tredje kvartal var tre prosent over referanseprisen. Bidrag fra kontrakter inkludert bidrag fra Consumer Products var positivt i forhold til referanseprisen. Prisoppnåelsen ble negativt påvirket av biologiske utfordringer i Canada East.

Litt kostnadsøkning i Norge

I den norske oppdrettsvirksomheten steg full kostnad per slaktet kilo med tre prosent sammenlignet med samme periode året før. Dette var hovedsakelig drevet av økte ikke-sjøvannkostander og også negative skalaeffekter fra lavere volum.

I tredje kvartal var det en negativ effekt på 7,2 millioner euro som ble bokført i kvartalet fra den norske oppdrettsvirksomheten, hovedsakelig relatert til gjelleproblemer, CMS og PD i region Midt.

Til tross for utfordringene i region Midt har biologi og produksjon totalt sett forbedret seg sammenlignet med tilsvarende kvartal året før. Fôromregning, slaktevekt, produksjonsprosent og overlevelsesraten utviklet seg gunstig fra tredje kvartal av 2020.

Ny organisasjon på plass

Den nye organisasjonsstrukturen annonsert i andre kvartal, er nå på plass. Fra fjerde kvartal vil Mowi rapportere region Midt som to produksjonsområder, region Vest og region Midt. Estimert volum i 2021 er relativt jevnt fordelt mellom de to regionene.

For fôrproduksjonen var det operasjonelle driftsresultatet 10,1 millioner euro med en operasjonell driftsresultatsmargin på 4,7 prosent. Råvarekostnadene økte på årsbasis, og det var betydelig høyere priser på vegetabilske oljer, soya og hvetegluten. Logistikkostnadene har også økt fra fjoråret.