Ansettelsen av Dharma Rajeswaran går fram av en børsmelding tirsdag morgen.

– Vi er veldig fornøyde med å få Rajeswaran i teamet vårt. Han er en av de mest erfarne i industrien når det gjelder landbasert oppdrett av laks, uttaler administrerende direktør i Proximar, Joachim Nielsen, i meldingen.

For mange som har kjennskap til landbasert oppdrett er Dharma Rajeswaran et kjent navn, ikke minst fra Atlantic Sapphire, som han forlot i september i år, etter å ha innehatt en stabsjefsrolle i selskapet siden mars.

Rajeswaran har jobbet tett med Atlantic Sapphire-sjef Johan E. Andreassen i en årrekke. Han var blant annet daglig leder i Villa Arctic tilbake i 2010, et datterselskap av Villa Organic som Andreassen var med å grunnlegge.

Slik vil anlegget til Proximar ta seg ut når det står klart i Japan. Foto: Illustrasjon Proximar

Skal være i Japan

Joachim Nielsen opplyser i en epost til IntraFish at Rajeswaran skal være lokalisert i Japan og vil være sentral i byggingen av selskapets landbaserte anlegg ved foten av Mount Fuji.

Han starter i stillingen 1. januar 2022.

– Vi er veldig fornøyde med å få Rajeswaran på plass i Japan. Han er en av de mest erfarne lederne innen landbasert oppdrett av atlantisk laks globalt. Dette, kombinert med hans 30 år i oppdrettsnæringen, gjør oss trygge på at vi vil lykkes med bygging av vårt anlegg og produksjon av atlantisk laks ved foten av Mount Fuji i Japan, uttaler CEO Joachim Nielsen.

– Jeg er svært spent på å bli en del av Proximar-teamet om noen få uker. Kombinasjonen av lokasjonen, folkene og teknologien har vært viktig aspekter i forhold til min beslutning. Dessuten er jeg svært imponert over hvordan RAS-systemet er bygget opp og opereres, uttaler Dharma Rajeswaran i dagens børsmelding.