Proximar Seafood har gjort en rettet emisjon på 14,725 millioner aksjer til kurs fem kroner, og med det hentet inn et bruttoproveny på 73,6 millioner kroner.

Det går frem av en børsmelding torsdag.

Proximar Seafood er ett av seks selskaper børsnotert i Oslo som produserer laks på land, eller bygger anlegg for nettopp dette.

Selskapet er godt i gang med byggingen av sitt RAS-anlegg ved Fuji-fjellet i Japan, rundt halvannen times kjøring fra Tokyo, og skal etter planen levere laks fra 2024. Anlegget skal stå ferdig i løpet av tredje kvartal 2023, og produsere rundt 5.300 tonn laks per år. De første eggene er allerede på plass, og klekkes.

Proximar Seafood
  • Norsk selskap som skal bygge et landbasert lakseanlegg ved Oyama i Japan
  • Første fase skal ha en kapasitet på 5.300 tonn. RAS-anlegget leveres av israelske Aqua Maof. Investeringene er beregnet til rundt 915 millioner kroner.
  • Produksjonskostnad ventes til rundt 45 kroner kiloen i første fase, fallende til 40 kroner kiloen etter fullføring av fase 2
  • Joachim Nielsen er administrerende direktør

Nettoprovenyet fra emisjonen skal brukes til å redusere andelen gjeld i finansieringstilbudet signert og annonsert av selskapet 21. april 2023 for fullt ut å finansiere byggingen og driften av Oyama-fasiliteten.

Proximar-aksjen sluttet på 5,32 kroner på Euronext Growth Oslo torsdag.