Salmon Evolution
  • Norsk selskap som bygger et landbasert lakseanlegg (hybrid resirkulering/gjennomstrømming) utenfor Molde
  • Første byggetrinn har en kapasitet på 7.900 tonn
  • Selskapet ble først notert ved Euronext Growth, for så å debutere på Oslo Børs 9. juli 2021.
  • Sørkoreanske Dongwon, brønnbåtreder Roger Halsebakk og Rostein-reder Odd Einar Sandøy er blant hovedeierne
  • Salmon Evolution eier 49 % av K Smart, er selskap som skal bygge et landbasert anlegg i Sør-Korea.

Selskapet varslet 2. juli at de ville flytte noteringen av aksjene sine fra Euronext Growth til hovedlisten ved Oslo Børs, en søknad Oslo Børs vedtok onsdag denne uken. Det er gitt dispensasjon fra kravet om at selskapet skal ha bestått i minst tre år.

Landbasertselskapet har vært notert ved Euronext Growth i kun ti måneder når de nå tar steget opp til hovedlisten, og det var børsdirektør Øivind Amundsen som ringte i bjella på vegne av selskapet i dag og ønsket velkommen til Oslo Børs.

– Det er med stor glede vi legger bak oss et svært aktivt første halvår med oppføring på Oslo Børs. Vi vil uttrykke stor takknemlighet overfor våre aksjeeiere, bankforbindelser, leverandører, partnere og ansatte for den sterke støtten de gir i vårt arbeid med ferdigstillelse av Indra Harøy fase 1, og samtidig starte ekspansjon internasjonalt, uttaler administrerende direktør i selskapet, Håkon André Berg, i en børsmelding fredag.

Aksjen omsettes i skrivende stund for 7,69 kroner, noe som er 2, 68 prosent opp fra start. Selskapet prises til 2,31 milliarder kroner.