Det går fram av en børsmelding tirsdag morgen.

Schaug-Pettersen ble ansatt som finansdirektør i selskapet i oktober 2020, og har siden oktober 2022 også vært fungerende toppsjef i selskapet etter Håkon André Berg overraskende ga seg i stillingen som administrerende direktør i fjor høst.

Schaug-Pettersen har lang erfaring fra både sjømatnæringen og kapitalmarkedet og har de siste to årene vært en del av Salmon Evolutions daglige ledelse. Før han begynte i Salmon Evolution, jobbet han fire år som forretningsutvikler hos Hofseth International og før det 9 år som investeringsbankmann i Swedbank/First Securities.

Styreleder i Salmon Evolution, Tore Tønseth, sier at styret er fornøyd med å få en ny toppleder fra egne rekker.

– Trond Håkon har lang erfaring fra – og dyp forståelse for laksenæringen. Han kjenner selskapet fra innsiden og utsiden, han er en flink representant for Salmon Evolutions unike bedriftskultur, og han har sterk støtte i selskapet og blant sentrale interessenter. I tillegg, i og med at selskapet nå øker aktivitetsnivået både i Norge og i utlandet, er utnevnelsen av Trond Håkon med på å sikrer kontinuitet i denne viktige fasen, uttaler Tønseth i meldingen.

– Jeg er glad og beæret over stillingen som administrerende direktør i Salmon Evolution. 2022 var et milepælsår for selskapet som vi rundet av med suksess da vi høstet ut vår første batch med veldig sterke resultater, alt takket være våre dedikerte medarbeidere, uttaler Trond Håkon Schaug -Pettersen i samme melding.

Salmon Evolution melder at de også har ansatt ny finansdirektør. Her er det Trond Vadset Veibust (37) som overtar rollen etter Schaug -Pettersen.

Veibust kommer fra møbelprodusenten Ekornes, hvor han har arbeidet de siste åtte årene. I tillegg har han fire år bak seg som revisor hos Ernst & Young. Utdannelsen som økonom er tatt hos NHH.

– Jeg har fulgt Salmon Evolution fra utsiden en stund, og jeg ser frem til å bidra til å utvikle selskapet til en ledende aktør innen det globale laksemarkedet, kommenterer Trond Vadset Veibust i meldingen om ansettelsen.

Salmon Evolution
  • Har sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Harøy i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal.
  • Byggingen startet våren 2020.
  • Det blir et av Europas største oppdrettsanlegg på land.
  • Oppdrettsanlegget skal bygges ut i tre faser.
  • Fase 1 var ferdig i 2022.
  • Produksjon på rundt 8000 tonn fisk i året med første fase.
  • Ferdig utbygd i tre faser skal gi 36.000 tonn fisk i året.
  • Selskapet satte ut sin første smolt i slutten av mars 2022.
  • I begynnelsen av november 2022 ble den første fisken slaktet og sendt til utvalgte kunder i inn- og utland.