Per 30. september er den gjennomsnittlige fiskevekten for Salmon Evolutions første batch estimert til rundt 3,3 kilo, med observerte individer godt over 4 kilo.

Det fremgår av en oppdatering fra selskapet mandag.

Den sterke biologiske utviklingen har fortsatt i tredje kvartal, opplyses det.

«Selskapet har i løpet av de siste månedene gjennomført omfattende testing av produktkvalitet med svært positive resultater, som bekrefter god fiskehelse og filetkvalitet, fast kjøttekstur, fin og jevn rød kjøttfarge og utmerket laksesmak», heter det i meldingen.

Salmon Evolution
  • Har sitt landbaserte oppdrettsanlegg på Indre Harøy i Hustadvika kommune i Møre og Romsdal.
  • Byggingen startet våren 2020.
  • Det blir et av Europas største oppdrettsanlegg på land.
  • Oppdrettsanlegget skal bygges ut i tre faser.
  • Fase 1 var ferdig i 2022.
  • Produksjon på rundt 8000 tonn fisk i året med første fase.
  • Ferdig utbygd i tre faser skal gi 36.000 tonn fisk i året.
  • Selskapet satte ut sin første smolt i slutten av mars 2022.
  • I begynnelsen av november 2022 ble den første fisken slaktet og sendt til utvalgte kunder i inn- og utland.

Batch 2 ble satt ut 13. juli på 125 gram og har fortsatt å vise god biologisk utvikling, med en gjennomsnittlig vekt nå anslått til rundt 710 gram.

Selskapet er nå i ferd med å forberede de neste smoltutsettene, videre fiskeoverføringsaktiviteter samt første slakting, med sistnevnte foreløpig forventet å finne sted i slutten av oktober/begynnelsen av november.