Aksjen hadde en startpris på 7,40 ved børsåpning og steg fra start til sist omsatte aksjer ved 09:30-tiden til 7,80 kroner per aksje, for så å forsette økningen til over åtte kroner, nærmere bestemt 8,25 kroner få minutter senere.

Salmon Evolution hentet nylig 500 millioner kroner i en aksjeemisjon. Emisjonen ble møtt med stor interesse fra norske og utenlandske investorer, og ble betydelig overtegnet, meldte selskapet.

Det betyr at de som deltok i den brennhete emisjonen tidligere i september til 5 kroner per aksje nå gjør en kule og får kraftig betalt - en oppgang på over 66 prosent til nå.

– En børsnotering er helt avgjørende for et vekstselskap som oss, sier styreleder Tore Tønseth i Salmon Evolution. i en pressemelding i forbindelse med børsdebuten.

Salmon Evolution har sin første produksjonsfasilitet under bygging på Indre Harøy i Norge. Selskapets teknologi baserer seg på et gjennomstrømmings- og resirkuleringsanlegg, og planlegges brukt også i andre anlegg, blant annet i Sør-Korea.

Salmon Evolution er årets 19. nykommer på Oslo Børs. Til sammenligning ble det notert 15 selskaper i løpet av hele fjoråret.