Gigante Salmon fikk et driftsresultat -0,6 millioner kroner i tredje kvartal 2022, mot -2,0 millioner samme periode året før, ifølge selskapets halvårsrapport tirsdag.

Selskapet hadde en omsetning på 0,1 millioner kroner i kvartalet. Kontanter og kontantekvivalenter var ved utgangen av perioden 198,5 millioner kroner, ned fra 215,9 millioner ved utgangen av forrige kvartal.

8. november ble det levert øyerogn fra Benchmark Genetics Salten, og den ligger nå i klekkeriet i Grytåga i Vefsn kommune, Nordland opplyser selskapet i en oppdatering tirsdag morgen.

Selve klekkingen vil skje i løpet av desember, og deretter skal yngelen gjennom smoltifisering før den er klar neste høst.

GIGANTE SALMON
  • Bygger et landbasert oppdrettsanlegg for laks på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune i regionen Helgeland i Nordland
  • Den første fisken vil være klar for markedet fra slutten av 2024
  • Det dreier seg om et gjennomstrømmingsanlegg, som henter sjø fra 20 meters dyp
  • Det hindrer påslag av lakselus. Anlegget er rømningssikkert.
  • Utslippene blir langt mindre enn i konvensjonelt sjøoppdrett, fordi mer enn halvparten av slammet samles opp og selges til andre industrielle formål
  • Kjell Lorentsen og Gigante-konsernet er største eier i selskapet som også er notert ved Euronext Growth
  • Selskapet har tillatelse til å produsere 13.731 tonn MTB, noe som utgjør opp mot 20.000 tonn laks (rund vekt) per år

Kilde: Gigante Salmon

– Dette er en stor milepæl i prosjektet, nå produseres smolten samtidig som utbyggingen på Lille Indre Rosøy ferdigstilles, uttaler administrerende direktør, Helge E.W. Albertsen, i meldingen.

– Gigante Salmon er i en sterk, finansiell posisjon, med innvilget langsiktig finansiering både for utbyggings- og driftsfase, inkludert en arbeidskapital for oppbygging av biomasse på 140 millioner kroner. Vi er tilfredse med at investeringen og framdriften i Gigante Salmon Rødøy går i henhold til planen, og forventer fortsatt første utsett av smolt høsten 2023, sier finansdirektør Rune Johansen i meldingen.