Det fremgår av en melding fra selskapet søndag kveld.

Som nevnt i tredjekvartalsrapporten opplevde virksomheten i Skottland betydelige biologiske utfordringer, som økte i slutten av september og fortsatte inn i fjerde kvartal. Den biologiske situasjonen ble bedre i løpet av november og stabiliserte seg lenger inn i desember, opplyses det.

To nye brønnbåter vil være i drift fra andre og tredje kvartal 2022, og vil spille en viktig rolle i å forbedre fiskehelse og vil betydelig redusere risikoen for dødelighet, skriver Bakkafrost i meldingen.

Selskapets opprettholder forventet slaktevolum i 2021 på 96.000, og vil gi en oppdatering for fjerde kvartal og helåret 2021 rundt 4. januar.

Bakkafrost er ned -8,9 prosent ved børsstart i dag.

Nedgraderer selskapet

DNB Markets nedgraderer Bakkafrost til en hold-anbefaling, med et kursmål på 630 kroner per aksje, fra tidligere 700 kroner.

Etter resultatvarselet til Bakkafrost søndag kveld venter meglerhuset at en snuoperasjon i Storbritannia trolig vil ta lenger tid enn DNB Markets og markedet har ventet. Estimatet for resultat pr aksje for 2021 er redusert med 21 prosent, mens 2022 er redusert med 3,4 prosent.

«Vi tror at noe stabilitet i Storbritannia vil være nødvendig for å gjenopprette tilliten til snuoperasjonen», heter det.