Torskeoppdretteren Statt Torsk har inngått en langsiktig avtale om slaktingen og prosessering av opptil 3.500 tonn torsk per år med Måsøval-eide Western Seaproducts AS. Anlegget ligger på Vartdal i Møre og Romsdal..

Det fremgår av en børsmelding tirsdag ettermiddag.

Fra september 2022 til 31. desember 2024 planlegger selskapet å behandle hele produksjonen hos Western Seaproducts AS, opplyser selskapet.

– Vi er svært glade for å inngå denne avtalen. Dette er en hjørnestein i vårt mål om å kontrollere alle deler av verdikjeden i produksjonen vår. Den lange erfaringen for kvalitetshøsting, som finnes på anlegget og hos eierne, gjør oss i stand til å tilby forutsigbarhet når det gjelder kvalitet og leveringer til rett tid som kreves av våre kunder, uttaler administrerende direktør i Statt Torsk ASA, Gustave Brun-Lie, i meldingen.

Statt Torsk
  • Statt Torsk AS er notert på Euronext Growth og driver med produksjon og salg av atlantisk torsk.
  • Selskapet gjennomførte i 2016–2020 to pilotproduksjoner for å avklare om kommersiell produksjon var mulig. Selskapet er nå over i kommersiell produksjon, og har nå to produksjonsanlegg i Vanylvsfjorden, og åtte lisenser for oppdrett av torsk.
  • Selskapet har et mål på 12.000 tonn WFE (Whole Fish Equivalent) årlig produksjon innen 2024.
  • Stokkeneset Reiarlag AS virksomhet er investering i og utleie av flytende fartøyer som benyttes i havbruk. Selskapet er 100 prosent eiet av Statt Torsk AS.

Også styreleder i Western Seaproducts AS, Asle Rønning, er fornøyd med avtalen:

– En langsiktig slakte- og foredlingsavtale med Statt Torsk ASA, som nøkkelkunde vil sammen med Måsøval AS sørge for fortsatt aktivitet ved vårt anlegg i Vartdal i årene som kommer. Dette er veldig gode nyheter med tanke på å opprettholde og skape langsiktige arbeidsmuligheter i Vartdal, uttaler Rønning i meldingen og legger til at selskapet nå skal øke staben ved anlegget.