I regnskapsmessige tredje kvartal, som omfatter april, mai og juni, omsatte selskapet for 24,5 millioner pund. Bruttoresultatet ble -0,2 millioner pund, mens resultat før skatt (fra videreført virksomhet) ble på -8,5 millioner pund.

Det opplyser selskapet i en pressemelding fredag morgen. Benchmark Holdings har såkalt avvikende regnskapsår og følger ikke kalenderen og referer derfor til tredje kvartal i tallene offentliggjort i dag.

– Vi er svært tilfredse med den betydelige innsatsen i løpet av de siste månedene i forbindelse med sluttføringen av avhendingen av virksomhet som ikke er kjernevirksomhet, og kontantinntekten det har medført. Gjennom restruktureringen er vi godt skodd for å være et strømlinjeformet og finansielt sterkt selskap som har fokus på vår kjernevirksomhet: genetikk, avansert næring og helse. Vi fortsetter jobben med å restrukturere og har som målsetning å spare 10 millioner pund årlig fra neste år av. Noe som skal bringe oss et steg nærmere målet om å bli bærekraftig lønnsomme, uttaler toppsjef i selskapet, Trond Williksen, i meldingen.

Williksen legger til at mens rekemarkedet fortsetter å møte utfordringer på grunn av Covid-19, så har laksemarkedet, som understøtter selskapets genetikk- og helseforretning, vist seg å være fleksibelt og i det store bildet regner man med å levere et årsresultat som forventet.

Trond Williksen tiltrådte som konsernsjef i milliard-konsernet Benchmark i juni år, og fikk stempelet som ryddegutt, noe han ikke er veldig begeistret for:

– Jeg liker ikke det der ryddegutt-ordet. Det høres brutalt ut. Benchmark er et kjempespennende selskap med usedvanlig mange flinke folk. Min jobb blir å utløse potensialet, få selskapet til en posisjon der det presterer slik det skal, uttalte Williksen til IntraFish da han tiltrådte.

Benchmark er et bioteknologi-konsern som i fjor omsatte for rundt 150 millioner britiske pund, noe som tilsvarer rundt 2 milliarder kroner. På London-børsen er selskapet priset til om lag 233 millioner pund eller nesten 2,8 milliarder kroner.

Men selskapet taper penger og har gjort det lenge.