Forskningsresultat kan bli fullskala industri

Tilsetning av melkesyrebakterier i fôret gjør laksen mer hardfør, blant annet gjennom bedre tarmhelse. Nord universitet tar forskningsresultat ut av laben og inn i næringa.

Veterinærstudenter ved Nord universitet i Bodø dissekerer laks under overoppsyn av Sigrun Aasland (bak) som er statsråd for forskning- og høyere utdanning.
Veterinærstudenter ved Nord universitet i Bodø dissekerer laks under overoppsyn av Sigrun Aasland (bak) som er statsråd for forskning- og høyere utdanning.Foto: Therese Korsvik Berger
Og én av verdens største produsenter av tilsetningsstoffer i dyrefôr, Kemin, er interessert.

– Hvis effekten på laksens immun – og tarmsystem viser seg å bli så god som vi trur den blir, er Kemin interessert i å produsere og kommersialisere fôr-ingrediensene som vi har forsket oss fram til, sier dekan Mette Sørensen ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur ved Nord universitet i Bodø til Intrafish.

Kommersialisering