Det var ved 18-tiden fredag kveld at Lurøy brannvesen fikk melding om brann i produksjonsbygget på Sleneset i Nordland.

Til Rana Blad opplyste vakthavende ved Salten Brann IKS, Tom Roger Olsen, at det var snakk om åpen flamme fra bygget ved Industriveien på Sleneset.

– Brannvesenet er kommet til stedet, uttalte han til avisen klokken 18:28. Kort tid etter, klokken 20:05 meldte politiet at bygget var nedbrent.

I følge Rana Blad var det en brann ved anlegget også 30. oktober i år.

– Vi kan bekrefte at det er det samme bygget, uttaler brannsjef i Lurøy kommune, Atle Henriksen, til Rana Blad. Der går det fram av slukningsarbeidet ble utfordrende med mye røyk og gnist i området.

Eier av industribygget, Dan Kristian Larssen, leier ut bygget til selskapet Lumarine Sleneset - som altså oppdretter rensefisk til oppdrettsnæringa.

Berggylt er en rensefisk mye brukt i oppdrettsnæringa. Foto: Arkivfoto Lena Knutli

– Jeg leier ut bygget til selskapet Lumarine Sleneset, som produserer rensefisk til oppdrettsnæringen. De har artene rognkjeks og berggylt. Jeg er litt satt ut av det som skjer, sier Larssen til Rana Blad.

Sleneset ligger langt til havs på Helgelandskysten, 1,5 timers ferjetur fra fastlandet, med oppdrettsøya Lovund som nærmeste nabo. Intrafish besøkte anlegget på Slenestet i oktober i fjor, og denne reportasjen kan du lese her.

Hold deg oppdatert!
Skreddersy varslene dine og følg med på hva som skjer i næringa.