Onsdag klokken 11.47 meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge om en kantringsulykke i Hjeltefjorden i Øygarden, og at redningshelikopter og nødetater var på vei til stedet.

Overfor Bergens Tidende bekrefter Lerøy Seafood at det var deres ansatte som kantret.

Dette bildet er tatt under redningsaksjonen i Hjeltefjorden onsdag, og viser havaristen samt ett av fartøyene som bisto i redningsaksjonen. Foto: CHC Redningshelikopter Florø

– Varslet kolleger selv

Samfunnskontakt Krister Hoaas i Lerøy bekrefter også overfor IntraFish at det var deres mannskap som kantret. Han opplyser om at det var tre personer om bord i den 28 fots RIBen, av typen Polarcirkel.

– Slik jeg er blitt fortalt var de på vei til lokalitet da de kantret. Foreløpig er det ikke kartlagt å si hvorfor det skjedde, men jeg antar været har vært en faktor.

Det er blant annet godt med vind på Vestlandet onsdag, og vaktkommandøren ved 110-sentralen opplyser til Bergens Tidende at det blåste 12 meter i sekundet på tidspunktet.

– De gikk rundt, men heldigvis er dette godt trente folk med godt utstyr. De fikk varslet kolleger selv, som igjen varslet alle nødetater før de selv rykket ut fra tilvekstsenteret i Øygarden, forteller Hoaas.

Han anslår at de tre Lerøy-arbeiderne ble plukket opp omtrent en halvtime etterpå, og brakt i land. Han forteller at de fikk legetilsyn ganske raskt.

– De var nedkjølte, men utover det ser det ut til å ha gått bra, sier Hoaas.

– Dette er en påminnelse om at det er risikoer knyttet til det å jobbe i sjøen. Vår jobb er å sørge for at utstyret fungerer, og at vi har et godt drillet og trent mannskap, sier Hoaas.

Får skryt

Til Bergens Tidende opplyser redningslederen ved Hovedredningssentralen at det var arbeidsbåtene «Alfa» og «Vestbas» som plukket opp arbeiderne.

– Slik jeg kan se det, har de gjort en kjempejobb. To av mennene ble hentet opp i den ene båten, og én i den andre, sier redningsleder Oddgeir Andersen til avisen.

I en tidligere versjon av denne saken ble det estimert at arbeiderne var i sjøen i 10-15 minutter. Lerøy har i etterkant korrigert at det trolig dreier seg om en halvtime.