Forsendelsen tilsvarer cirka 60.000 måltider.

- Den skjer i tett samarbeid med våre gode forretningspartnere i Ukraina som vil stå for ompakking og distribusjon, opplyser Firda Seafood i en pressemelding.

Det er oppdrettsselskapet, sammen med sine ansatte som ønsker å donere ørretfilet fra bedriften til den krigsrammede befolkningen.

Firda Seafood har flere Ukrainske medarbeidere som har svært tunge dager. Foto: Firda Seafood

– Det haster å få varer inn i Ukraina, forsendelsen vil derfor gå fra Byrknesøy allerede i helgen. Våre samarbeidspartnere på eksport, sørger for transport og logistikk til Ukraina, går det videre fram av meldingen fra selskapet.

Firda Seafood peker på at de har et internasjonalt arbeidsmiljø i selskapet, deriblant flere ukrainske medarbeidere som har svært tunge dager.

– Det er derfor en glede at vi, og på vegne av våre ansatte, kan gi dette lille bidraget i en ellers svært vanskelig situasjon, uttaler Tore Larsen, ansvarlig for Industry & Sales i Firda Seafood.

Mange ønsker å hjelpe det ukrainske folket, og giverviljen er stor i sjømatbransjen. Fredag ble det kjent at oppdrettsselskapet Salmar har sendt 20 tonn laks til Ukraina, som skal distribueres til sykehus, barnehjem og aldershjem.

Flere enkeltselskaper i bransjen har også bidratt med midler til Ukraina, blant annet Skude fryseri, som tidligere denne uken donerte 200.000 kroner og samtidig oppfordret andre bedrifter i sjømatnæringa å gjøre det samme.

Bransjeorganisasjonen Sjømat Norge har også engasjert seg og har startet en organisert innsamling til krigsrammede Ukraina.