Torsdag fikk Johan Edvard Andreassen gjev pris fra Gildeskål – kommunen som er vertskap for det store lakseslakteriet Salten N950. Det opplyser Salten Aqua i en pressemelding lørdag.

«Årets vinner av næringsprisen har gjennom mange år vært en aktiv nærings- og samfunnsutvikler på Sørarnøy. Johan Edvard tenker og jobber langsiktig, med Arnøyenes beste for øye. Han er en samfunnsbygger av rang», heter det i begrunnelsen.

– Jeg ønsker å rette en stor takk til Gildeskål kommune for anerkjennelsen. Dette året kommer til å bli en milepæl for Salten N950 AS og Sørarnøy, da vi ser for oss at det nye anlegget skal ferdigstilles i løpet av de neste månedene, uttaler Andreassen i meldingen.

2021 har vært et spennende år for ham, hvor byggingen av det nye lakseslakteriet på Sørarnøy står som en klar milepæl.

Trenger flere folk – og boliger

Det nye lakseslakteriet på Sørarnøy skal produsere mer laks enn tidligere, i tillegg til at det åpnes for flere arbeidsplasser på øysamfunnet i Gildeskål går det videre fram av meldingen.

Johan Edvard Andreassen foran det nye slakteriet. Foto: Rune Nilsen

Ordføreren i Gildeskål, Bjørn Magne Pedersen (H), påpeker i pressemeldingen at lakseslakteriet nå blir en av Gildeskåls største private arbeidsgivere. I dag er det bosatt rundt 280 personer på tettstedet, men slakterisjefen håper på at utviklingen fører til en økning av fastboende.

-Vi har mange dyktige folk her, men vi trenger flere. Vi hjelper selvfølgelig med bolig til de som kommer flyttende, legger Andreassen til i meldingen.

Lang fartstid i næringen

Johan Edvard Andreassen startet som daglig leder på lakseslakteriet på Sørarnøy i 1991, da han var 29 år gammel. Nå ser han et nytt slakteribygg reise seg 30 år senere og på den tiden er mye endret:

– Vi har hatt en god vekst, og vært flinke til å tilpasse oss. Dette er noe vi kan, og som vi har valgt å satse på. Vi har en god arbeidskultur, som står sterkt hos dem som jobber og bor her, sier Andreassen i meldingen.

Slakteriet på Sørarnøy har vært en del av Salten Aqua-konsernet helt siden konsernet ble stiftet i 2000.

– Vi ønsker å gratulere Johan Edvard med næringsprisen i Gildeskål kommune, og vil samtidig takke for arbeidet som er gjort med Salten N950 AS. Vi vet også at innsatsen de siste 30 årene har hatt en enorm betydning for utviklingen av Arnøyene. Vi tror at investeringen kommer til å ha positive ringvirkninger for hele Gildeskål kommune, uttaler administrerende direktør i Salten Aqua, avslutter Jarle Solemdal, i meldingen.

Offisielt åpner det nye anlegget våren 2022, men allerede i høst går den første ferdigslaktede laksen ut av slakteriet.

Slik blir det nye slakteriet: Skjermdump fra en animasjonsfilm om Salten N950 på Sør-Arnøy i Gildeskål kommune i Nordland. De hvite bygningene er de nye som er under bygging. De svarte eksisterer i dag. Foto: Arkivfoto Salten Aqua