Nødetatene har rykket ut til et oppdrettsanlegg i Sundvorvegen på Fusa. Det var Bergensavisen (BA) som meldte om saken først.

Der har det blitt meldt om en arbeidsulykke. En person er skadet i ulykken, men skadegraden er ukjent. Personen ble fraktet til Haukeland universitetssykehus i luftambulanse.

– Vi har hatt en hendelse på ett av våre anlegg i dag. Men vi har ikke mer informasjon å gå ut med på dette tidspunktet, sier viseadministrerende leder i Bolaks, Karina Antonsen Hjelle, til IntraFish.

Lensmann i Kvam, Samnanger, Fusa og Tysnes, Terje Sperrevik, sier til IntaFish at det dreier seg om en håndskade.

– Det er en person som har har skadet seg i en hånd, men skadegraden er foreløpig ukjent. Politiet jobber med å kartlegge årsaken til ulykken på stedet nå, sier Sperrevik.

Vest Politidistrikt skriver på Twitter klokken 11.34 at ulykken skjedde i forbindelse med avlusing av fisk:

Til IntraFish opplyser Sperrevik at det er uklart hvilken lokalitet ulykken skjedde ved. I Akvakulturregisteret er Bolaks oppført med 23 lokaliteter, alle registrert på Eikelandsosen.

Mann i 30-årene

Hendelsen ble meldt klokken 0950, ifølge Vest politidistrikt.

– Vi vet ikke annet enn at ulykken har skjedd på selve oppdrettsanlegget. Skadeomfang er vi ikke kjent med, men det skal ikke være snakk om en drukning-relatert ulykke, sa operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt til BA.

Hun forteller at det er en mann i 30-årene som er utsatt for ulykken.

– Vedkommende ble fraktet med båt fra anlegget og til fastlandet. Der ble han plukket opp av en luftambulanse og fraktet til Haukeland, sier Mjelde til BA.

Les også: