Det er NRK Sørlandet som omtaler saken.

Direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, peker på negative reaksjoner på fiskeoppdrett utenfra som årsak til avgjørelsen.

– Det kan vi egentlig ikke leve med å bli forbundet med. Dette er en næring vi ikke kjenner godt nok. Det er ikke opp til Dyreparken å avgjøre om det skal være oppdrett på Sørlandet eller ei, uttaler Aamot til NRK Sørlandet.

Det var i juli i fjor at det ble kjent at Eide Fjordbruk hadde søkt om visningstillatelse i Kristiansand Dyrepark.

Konseptet fikk arbeidsnavnet «Kretsløpet», og Sondre Eide i Eide Fjordbruk uttalte at Dyreparken er aller best i Norge på formidling, som begrunnelse for samarbeidet med den kjente turistattraksjonen på Sørlandet.

Planen til Eide og Dyreparken var at visningssenteret skulle være en del av et nytt temaområde i dyreparken.

«Kretsløpet planlegges å bestå av flere installasjoner med hovedfokus på naturens kretsløp med ulike områder for framvisning og kunnskapsformidling om reptiler, amfibier, insekter, planter, miljø og bærekraft. Visningssenteret vil integreres som en del av denne attraksjonen», ble det opplyst i søknaden.

Eide mente at dette visningssenteret vil være «en spydspiss blant visningssentrene i Norge når det gjelder formidlingsopplevelse, læring og besøksantall».

Nå blir det ingenting av lakseakvariumet, og «en ekte kretsløpsinstallasjon» hvor publikum kan følge laksen fra egg til voksen.

– Vi har kun gode erfaringer med Eide fjordbruk, men hvis dette tar fokuset bort fra å fokusere på vern av dyr, blir dette feil for oss, sier dyreparkens direktør til NRK Sørlandet, med henvisning til reaksjonene parken har fått utenfra.