Det var i fjor sommer at en 25 år gammel mann omkom da det oppsto en eksplosjon på fôrflåten han jobbet på ved anlegget til Hofseth Aqua i Ovråneset Øst i Norddalsfjorden, Møre og Romsdal.

Nå er Arbeidstilsynet klar med en oppdatering:

– Vi har gjennomført tilsyn med virksomheten og gitt flere pålegg, skriver Jan Petter Sæbø ved Arbeidstilsynet i en e-post til NRK.

Avvikene påpekt av Arbeidstilsynet hadde Hofseth Aqua frist på seg til 31. desember 2023 til å rette opp i.

Overfor NRK gjør Arbeidstilsynet det klar at de ikke kan uttale seg noe mer om skyld eller andre forhold rundt ulykken. Saken er fortsatt pågående både hos dem og hos politiet.

Knut Eilert Røsvik hos Hofseth Aqua AS sier til NRK at de har jobbet tett med Arbeidstilsynet i forbindelse med ulykken:

– I forhold til brudd, er det ting vi skulle vært foruten. Det går på forhold som vi ikke har hatt kunnskap om, eller oppmerksomhet på, sier han.

– Det er dypt tragisk. Vi har mistet en god kollega, det er tragisk for oss – og så er det først og fremst tragisk for familien og de som kjente han enda bedre. Vi har hatt en god dialog med familien i ettertid av dette. Det er så vondt for oss som det kan være, og noe vi dypt beklager for, sier Røsvik til NRK.

til NRK.