Daglig leder hos Wenberg Fiskeoppdrett, Ørjan Wenberg, er president i Norges Bryteforbund, og har selv vært et aktivt medlem i brytemiljøet både nasjonalt og lokalt på hjemplassen på Fauske, går det fram av en pressemelding fra Salten Aqua.

Og lørdag kunne den tidligere bryteren erklære verdensmesterskapet i gresk-romersk bryting offisielt åpnet, noe 200 millioner seere fra hele verden fikk med seg.

Mesterskapet foregår denne gang i Norge, på Jordal Amfi i Oslo, i perioden 2.–10. oktober.

– Vi i Norges Bryteforbund takker United World Wrestling som hadde tro på oss og som ga oss muligheten til å arrangere dette verdensmesterskapet. Vi retter en stor takk til brytepresident Nenad Lalović og det internasjonale bryteforbundet, sa Ørjan Wenberg i åpningstalen sin.

Lokalt brytertalent

Både Ørjan Wenberg, og broren Geir Wenberg, startet med bryting i tidlig alder på hjemstedet Fauske, og har engasjert seg i sporten både lokalt og nasjonalt.

Da er det nok ekstra gledelig for dem å kunne notere seg at en av bryterne i årets VM er fra Nordland, nemlig Bodø-væringen Morten Thoresen.

Av meldingen går det fram at Wenberg Fiskeoppdrett og Edelfarm signerte en sponsoravtale med brytertalentet fra Bodø i 2018, og har fulgt nøye med på Thoresens utvikling.

– Som utøvere, trenere og ledere innen brytesporten har jeg og Ørjan fulgt Morten siden han startet med bryting allerede som barn, uttalte Geir Wenberg i en tidligere pressemelding da sponsoravtalen med Morten Thoresen ble signert.

Ørjan Wenberg, daglig leder hos Wenberg Fiskeoppdrett, har fortid på brytermatta. Her avbildet hjemme foran merdene i Wenberg Fiskeoppdrett. Foto: Salten Aqua

– Inkluderende miljø

Dette Thoresen sitt andre senior-VM. I fjor vant han gull under europamesterskapet i Roma, før han tok turen til norgesmesterskapet som ble avholdt på oppdrettsbrødrenes hjemsted, Fauske.

– Fauske Atletklubb har skapt et inkluderende miljø for barn og unge lokalt. Idrett er en viktig samlingsplass. Man får være sosial, utfordret seg selv og kjenne mestringsfølelse, uttaler Ørjan Wenberg avslutningsvis i meldingen