I en pressemelding opplyser Finnmark politidistrikt at de i dag har fått svar på rettsmedisinske undersøkelser. De bekrefter at det var den savnede Reidar Nilsen som ble funnet omkommet skjærtorsdag 14. april i Kvalvika, i Gamvik kommune.

Det var en turgåer som skjærtorsdag fant en død person i fjæra, rundt fire til fem kilometer i luftlinje sør fra der båten gikk på land.

Forliste

Fiskeren og den tidligere lederen i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, har vært savnet siden 09. januar da sjarken hans «Peik» forliste utenfor Gamvik. Om bord var også sønnen Remi Andre Nilsen, som tidligere er blitt funnet omkommet.

De pårørende er orientert om resultatet av undersøkelsene, opplyser politiet.

Innsatsleder Einar Ingilæ ved politiet i Finnmark har fulgt saken og søkene etter Reidar Nilsen fra dag en. Ingilæ er glad for at Nilsen ble funnet og at de nå kan lukke saken etter den savnede.

– Får en grav å gå til

– Først og fremst er jeg glad på vegne av de pårørende som nå får en grav å gå til. I all den tiden vi har hatt Reidar som savnet, har vi hatt saken hengende over oss, men nå kan vi avslutte den delen av saken, sier innsatslederen.

Videre sier Ingilæ at de ikke er ferdige med saken selv om Nilsen er funnet. Politiet ønsker fortsatt å finne årsaken til ulykken.

– Vi venter på Havarikommisjonen. Det er de som sitter på ekspertisen.