Det var nettstedet iFinnmark som tidligere i dag meldte om "brann i flåte ved oppdrettsanlegg".

Vaktleder ved brannvesenets nødalarmeringssentral 110, Terje Olsen, bekreftet ovefor iFinnmark.no at det oppsto brann i en flåte som ligger opp mot et oppdrettsanlegg i Måsøy kommune tidligere i dag, og at denne skulle være slukket ved 13:30 tiden.

RS «Odin» fra Redningsselskapet har vært med og bistått, melder 110-sentralen på Twitter.

I følge NRK Troms og Finnmark er årsaken til utrykningen et overopphetet aggregat. Det er ikke meldt om skader.

Ingen skadet

IntraFish får bekreftet av kommunikasjonssjef i Cermaq Norway, Astrid Aam, at det dreier seg om deres lokalitet Bakfjorden.

"En feil på et aggregat medførte røykutvikling (ikke brann) ombord på flåta på anlegget i Bakfjorden. Mannskapet fikk varslet brannvesen og evakuerte. Røykdykkere kom raskt til stedet og inspiserte maskinrommet. Heldigvis kom ingen til skade, og mannskapet (3 personer) er nå tilbake", skriver Aam i en E-post til IntraFish.

Bakfjorden er nokså øde. Den eneste bosetningen er Varneset på sørsida helt innerst.

Fjorden er 137 meter på det djupeste, omtrent halvveis inn i fjorden.

Fylkesvei 889 går langs hele nordsida, mellom E6 og fiskeværet Havøysund.

Verdensberømt i 1967

Bakfjorden er et anonymt sted, men kjent for spionen Selmer Nilsen som jobbet for KGB. Han ble arrestert på heimplassen etter en militær aksjon i 1967.

Det er skrevet flere bøker om han og lagd filmer, blant annet én som ble vist på NRK i 2007.

Filmen var ferdig allerede i 1971, men aldri vist fordi «det [ble] ansett som for farlig å sende [programmet …] på et tidspunkt hvor den kalde krigen var på sitt kaldeste», ifølge Wikipedia.