I en pressemelding publisert torsdag ettermiddag skriver Midt- og Vestjyllands Politi at det er skjedd et utslipp i Ringkøbingfjorden etter brannen ved Atlantic Sapphires anlegg i Hvide Sande.

– Det er skjedd et utslippet av det farlige stoffet jernklorid. Utslippet er skjedd på fjordsiden, skriver politiet.

Politiet gir nå en advarsel om å være oppmerksom på eventuelle symptomer for folk som har vært i sjøen i området i etterkant av brannen. Dette gjelder folk som har vært ved Langsand i Hvide Sande til Karen Brands Vej, og tusen meter ut fra kysten fra disse områdene. Varselet gjelder frem til fredag morgen.

– Personer i det berørte området skal unngå å bade i Ringkøbingfjorden og ellers unngå kontakt med jernklorid, som kan gjenkjennes ved at vannet er rødt. Ellers skal fisk og andre havdyr som er fanget i det rammede området destrueres, skriver politiet.

Politiet legger til at om man har vært i kontakt med jernklorid, og det oppstår akutt pustevansker, så skal man kontakte lege.

– Har man fått jernklorid på seg skal man dusje og vaske klærne sine. Om man deretter merker svie, kløe eller utslett er det ikke grunn til å gjøre ytterligere tiltak. Eventuelt kontakter man egen lege, skriver politiet.

Teksten er også publisert på tysk.