Det er bra med store visjonar både til havs og til lands, men gløymer me fjordane har me tapt
Eg trur norsk matproduksjon ser radikalt forskjellig ut om 5 år enn kva det gjer i dag. Då handlar det om å køyra teknologitoget den retninga som samstundes varetar Noreg sine naturgitte fortrinn
Gjestekommentar
Skrevet av oppdretter Alice Øksheim i Edelfarm. Hun er en av IntraFish sine faste gjesteskribenter. De øvrige er: seniorrådgiver i DNB Seafood, Dag Sletmo, Atle Eide – styreleder i Salmar Aker Ocean, Stine Akselsen i Sjømat Norge, advokat Halfdan Mellbye i firmaet Sands., Annichen Kongsvik Sæteren hos Nordisk institutt for sjørett, økonomiprofessor Bård Misund, oppdretter Sondre Eide og ulike bidragsytere fra Havforskningsinstituttet.
Framtida for norsk matproduksjon er avhengig av disrupsjon. Det å finna samarbeidspartnarar som er verdsleiande innan ulike teknologiske løysingar, er essensielt for å auka effektivitet, berekraft og utvikling.
Det er avgjerande å kopla saman dei fremste teknologiske hovuda, med dei dyktige folka som jobber på merdkanten og kan fisk. Det å finna motsetningar i samarbeidspartnarar som er villig til å løysa problem saman med dei som arbeider med matproduksjonen kvar einaste dag, gjer at me får ein formel som driv utviklinga raskare og me løyser dei faktiske utfordringane.