Det skriver selskapet i en oppdatering i forbindelse med publisering av regnskapet for fjerde kvartal, onsdag morgen.

- Fra et driftsmessig synspunkt, var fjerde kvartal 2021 det viktigste og det mest positive kvartalet i Andfjord Salmons historie. Vi fullførte testing av bassengene og fikk bekreftet at teknologien for laminær vannføring fungerte, sier administrerende direktør Martin Rasmussen i meldingen.

Han omtaler nettopp teknologien for vannføring som «hjertet» i selskapets planlagte produksjon.

Finjustering

Gjennom første kvartal har selskapet jobbet med å finjustere anlegget sitt. Selskapet forbereder seg også på utsett av den første fisken i anlegget.

- Vi er i rute for å sette ut smolt som planlagt i anlegget i andre kvartal. Smolten vokser godt i settefiskanlegget, så nå handler det om å identifisere den ideelle tiden fra et biologisk ståsted, sier Rasmussen i meldingen.

Videre opplyses det at grunnarbeidet for å bygge fase 2 av anlegget er startet opp.

Når fase 2 er ferdig, vil anlegget har total produksjonskapasitet på rundt 12.600 tonn laks. Fase 1 isolert sett har kun en kapasitet på rundt 1.000 tonn.

Anlegget Andfjord Salmon bygger (Kvalnes) ligger i Andøy kommune i Nordland. Det planlegger også å bygge to andre anlegg (Fiskenes) i samme kommune.

Teknologien selskapet benytter er gjennomstrømming, i motsetning til mange andre landbaserte anlegg som resirkulerer vannet.