Gaia Salmon har ansatt Tord Teigstad som driftsleder i Gaia Salmon. Det skriver selskapet i en pressemelding. Teigstad vil tiltre stillingen fra 1. August 2021.

Gaia Salmon bygger et landbasert matfiskanlegg på Træna. Anlegget skal ha en kapasitet på 7.200 tonn matfisk med planlagt byggestart våren 2022. Gaia Salmon har engasjert Eyvi og Total Betong til prosjektering og bygging av anlegget. Anlegget er planlagt ferdigstilt på slutten av 2023.

– Vi er veldig fornøyde med å få Tord med på laget, han har verdifull RAS-kompetanse fra både Danish Salmon og Aqua Group som kommer godt med når vi bygger vårt anlegg på Træna, sier daglig leder i Gaia Salmon, Bjarne Bjørkan i meldingen.

– Denne muligheten var for god til å takke nei til. Dette er et kjempespennende prosjekt som jeg gleder meg til å arbeide med, sier Tord Teigstad.

Selskapet melder også at Yngve Myhre og Brynjar Forbergskog går inn på eiersiden i det landbaserte selskapet.

– Gaia Salmon er meget fornøyde med å få med Yngve og Brynjar på eiersiden, de har meget høy kompetanse på både akvakultur og industribygging, og vi håper at de kan bidra med denne kompetansen inn i vårt prosjekt på Træna, avslutter Bjørkan i meldingen.