– Her ute er det «compact games» som man sier på arrangementsspråket, med hele produksjonskjeden fra rogn til ferdig filet i løpet av noen timer

Turen gikk til Lerøys settefiskanlegg Belsvik, lokaliteten Storskogøyna og slakteriet på Jøsnøya under siste dag av selskapets kapitalmarkedsdager.

Bildene øverst viser visningskonsesjonen Storskogøyna, mens bildene nede er fra settefiskanlegget Belsvik.
Bildene øverst viser visningskonsesjonen Storskogøyna, mens bildene nede er fra settefiskanlegget Belsvik.Foto: Robert Nedrejord
Tore Svanem er driftsleder ved Belsvik-anleggetFoto: Robert Nedrejord

Han er driftsleder her, og viser en gruppe folk som deltar på Lerøy Seafood Groups kapitalmarkedsdager rundt på både på den «gamle» Belsvik-anlegget, og det nye fra i år. I det gamle anlegget er fisken opp til den er hundre gram, og går enten videre til det nye postsmoltanlegget eller over i sjøen. For postsmoltanlegget er å vokse planen til 300 eller 500 gram, halvparten av hver.