Det var tirsdag at det ble kjent at det svenske togselskapet Green Cargo avvikler den norske delen av bedriften og at cirka 120 ansatte mister jobben. VG omtalte nedleggelsen først.

Green Cargo transporterer blant annet sjømat, og nå leter logistikk- og transportkonsernet DB Schenker etter andre løsninger for sine kunder i Norge.

– Vi har i dag fått melding om at en av våre hovedleverandører av godsframføring på bane i Norge, Green Cargo AS, legger ned sin virksomhet 31. januar 2023. Dette kommer svært overraskende på oss, men vi skal finne alternative løsninger for å sikre alle våre kunder, skriver DB Schenker i en pressemelding onsdag.

Green Cargo AS leverer i dag togtjenester på strekningene Oslo-Stavanger/R, OsloBergen/R og Oslo-Trondheim/R. Strekningen Oslo-Narvik (NRE) opereres av Green Cargo AB og berøres ikke av denne nedleggelsen, går det ram av meldingen.

– Vårt transporttilbud på de berørte strekningene er en viktig del av vårt nettverk i Norge. Vi er allerede i full gang med å snakke med alternative aktører for å sikre at den oppståtte situasjonen finner en god løsning. Det er også en god dialog med Green Cargo, og vi er sikre på at de vil gjøre sitt ytterste for at overgangen til en ny operatør blir så smidig som mulig, skriver logistikkleverandøren.