– Det er virkelig inspirerende å se den sterke støtten og entusiasmen fra eksisterende og nye investorer. Dette er en utrolig viktig milepæl på vår reise for å tilby uimotståelig båtopplevelser, eliminere utslipp og bygge en global merkevare, uttaler Leif A. Stavøstrand, medgründer og daglig leder i elbåtselskapet Evoy, i en pressemelding.

– Stor tro på elektrifisering

Selskapet har gjennomført en finansieringsrunde på 72 millioner norske kroner, og opplyser om at Klaveness Marine, Grieg Edge og Link VC har vært lead-investorer.

– Vi har stor tro på elektrifisering. Evoy akselererer overgangen til elektriske båter og har virkelig en unik mulighet til å utnytte den kommende elektrifiseringen av maritim transport, uttaler Henrik Lund, leder for New Energy i Klaveness Marine.

I tillegg har gründere som Jacob Hatteland (Autostore), Petter Muren (Prox Dynamics), Johan Brand (Kahoot) og Martin Anderlind (Northvolt) deltatt.

– I tillegg har mange av nåværende aksjonærer gjennomført en oppfølgingsinvestering, opplyser selskapet.

Travle dager ved fabrikken

Evoy ble stiftet i 2018, og har hovedkontor i Florø. Selskapet designer, utvikler og leverer elektriske motorsystemer. Ifølge selskapet er det nå svært travle dager ved fabrikken i Florø. Selskapet har kunder over hele Europa.

Ifølge Evoy gjør den innhentede det kapitalen det mulig for selskapet å utvikle nye generasjoner av elektriske motorsystemet.

– Samtidig skal markedsføring og salg løftes til nye høyder, og optimalisering av design, sourcing, produksjon og forsyningskjede skal kutte kostnader og øke kapasiteten for å møte den høye globale etterspørselen, uttaler selskapet.