Etter 25 år meiner Nordic Halibut at kveita er klar for industriell oppdrett: – Det er «up and coming», utan tvil

Det har teke fleire tiår og fire generasjonar med fisk. Men no er Nordic Halibut klar for å skalere opp kveite-produksjonen.

Kveiteprodusenten Nordic Halibut har sin yngelavdeling på Fromeide nord på Askøy, utanfor Bergen. Driftsleiar Lasse Langhelle viser fram artemia-produksjonen. Det er saltsjøkreps som blir gitt til kveiteyngel før dei går over til tørrfôr.
Kveiteprodusenten Nordic Halibut har sin yngelavdeling på Fromeide nord på Askøy, utanfor Bergen. Driftsleiar Lasse Langhelle viser fram artemia-produksjonen. Det er saltsjøkreps som blir gitt til kveiteyngel før dei går over til tørrfôr.Foto: Marthe Njåstad
Publisert 7. June 2021, kl. 03.01Oppdatert 7. June 2021, kl. 03.01