Fredager bestemmes prisene på fersk laks med levering neste uke. Ifølge Nasdaqs salmon indeks var snittprisen for laks i forrige uke på 69,83 kroner.

Denne uken faller derimot prisene kraftig og industriaktører melder om priser nede på 50-tallet.

– Det er mye mer volum som kommet nå og det er god tilvekst på fisken i sjø. Det er en kraftig nedgang i priser på grunn av volumøkningen, sier en eksportør.

Han legger til:

– Vi antar vi vil se priser på midten av 50-tallet og oppover. Gjerne mellom 55 og 60 kroner på industristørrelsene. Men det er veldig store sprik i prisene. Det er eksportører som sier vi må betale 52 og 53 kroner, mens oppdretterne vil ha høyere priser. Det er umulig å si – men det ligger an til å gå ned 10 kroner fra forrige uke. Fisk over 6 kilo lever sitt eget liv – det er uvisst enda – men den ligger nok noen kroner høyere.

– Forventer god tilvekst

Mange helligdager og korte arbeidsuker i mai, har vært med på å presse prisene opp tidligere i måneden.

– Det har vært små volum på grunn av kortere uker i mai og nå er vi tilbake på fult volum og det er god tilgang på fisk, sier en annen industrikilde.

– Vi forventer både i juni og juli god tilvekst av fisk, slik at kanskje prisene ikke går tilbake på det høye nivået som har vært. Vi får bare se.

– Vet ikke hva det ender på

– Det er ganske unisont. 50–54 kroner på fisk mellom 3–6 kilo, forteller en eksportør.

– Jeg har hørt priser nede på 50 tallet – det er mye fisk rundt omkring. Jeg hørte 50 kroner tidligere i dag. Men jeg vet ikke hva det ender på, sier en annen kilde.

En oppdretter sier det kan se ut som man må ned på 50-tallet

– Vi får se hvor vi ender, legger han til.

IntraFish får oppgitt følgende priser og prisforventninger for neste uke:

3–4 kg: 50–55 kr/kg

4–5 kg: 52– 55 kr/kg

5–6 kg: 54–60 kr/kg

6–7 kg: Noen kroner høyere enn de andre størrelsene.