Fra 2. til 4. mars mars arrangeres for første gang sjømatfestivalen Norway Seafood Festival – og det skjer i Trondheim. Med seg på laget håper arrangørene å få en rekke sjømatprodusenter. Det går fram av en pressemelding fra festivalens arrangører.

Norwegian Seafood Festival har allerede sikret støtte fra mange partnere, deriblant Visit Trondheim, Trondheimsregionen, Fosen-Regionen, European Region of Gastronomy, NTNU Food Forum, Clarion Hotel, Stiftelsen Nor-Fishing, Trondheim Havn og Smaker fra Øyriket, opplyses det i meldingen

Ambisjonen til arrangøren er å etablere en årlig sjømatfestival i mars, hvor både trøndere og tilreisende fra inn- og utland kan komme til Trondheim for å spise, oppleve, utforske og lære om sjømat og dette sjømatdistriktet.

– Sjømaten er på sitt alle beste på denne tiden av året, når havet er skikkelig kaldt. Skreien gyter langs norskekysten, fiskene er faste og smaksrike og skalldyrene i full vigør. Og så har sola begynt å komme tilbake til byen vår! Det blir stadig lysere og timingen for en sjømatfestival kunne ikke vært bedre, mener daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre. Stiftelsen medarrangør for festivalen.

Av meldingen går det fram at timingen i mars er valgt med omhu. I mars 2024 kommer Bocuse d´Or og Europas gastronomiske elite til Trondheim Spektrum. Arrangøren mener at festivalen da får et tydeligere internasjonalt preg og vil vokse seg mye større enn årets arrangement. I 2025 kobles ski-fest på i festivalen ettersom arrangørene ser muligheter som VM på Ski i Granåsen kan gi for å ytterligere skape blest om festivalen.

– Dette skal bli en årlig festival, som skal vokse seg stadig større de kommende årene. Planene er mange og store; målet er å etablere en tradisjon for at internasjonale stjernekokker kan komme på gjestespill til byen og jobbe med de deilige sesongbaserte norske råvarene, avslutter Digre.

Hold deg oppdatert!
Skreddersy varslene dine og følg med på hva som skjer i næringa.