Fra 2. til 4. mars mars arrangeres for første gang sjømatfestivalen Norway Seafood Festival – og det skjer i Trondheim. Med seg på laget håper arrangørene å få en rekke sjømatprodusenter. Det går fram av en pressemelding fra festivalens arrangører.
Norwegian Seafood Festival har allerede sikret støtte fra mange partnere, deriblant Visit Trondheim, Trondheimsregionen, Fosen-Regionen, European Region of Gastronomy, NTNU Food Forum, Clarion Hotel, Stiftelsen Nor-Fishing, Trondheim Havn og Smaker fra Øyriket, opplyses det i meldingen
Ambisjonen til arrangøren er å etablere en årlig sjømatfestival i mars, hvor både trøndere og tilreisende fra inn- og utland kan komme til Trondheim for å spise, oppleve, utforske og lære om sjømat og dette sjømatdistriktet.
– Sjømaten er på sitt alle beste på denne tiden av året, når havet er skikkelig kaldt. Skreien gyter langs norskekysten, fiskene er faste og smaksrike og skalldyrene i full vigør. Og så har sola begynt å komme tilbake til byen vår! Det blir stadig lysere og timingen for en sjømatfestival kunne ikke vært bedre, mener daglig leder i Stiftelsen Nor-Fishing, Kristian Digre. Stiftelsen medarrangør for festivalen.
Av meldingen går det fram at timingen i mars er valgt med omhu. I mars 2024 kommer Bocuse d´Or og Europas gastronomiske elite til Trondheim Spektrum. Arrangøren mener at festivalen da får et tydeligere internasjonalt preg og vil vokse seg mye større enn årets arrangement. I 2025 kobles ski-fest på i festivalen ettersom arrangørene ser muligheter som VM på Ski i Granåsen kan gi for å ytterligere skape blest om festivalen.
– Dette skal bli en årlig festival, som skal vokse seg stadig større de kommende årene. Planene er mange og store; målet er å etablere en tradisjon for at internasjonale stjernekokker kan komme på gjestespill til byen og jobbe med de deilige sesongbaserte norske råvarene, avslutter Digre.