Nylig signerte statssekretær Trine Danielsen en intensjonserklæring om samarbeid innen havbruk med den vietnamesiske viseministeren Phung Duc Tien.

Det skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

Avtalen skal bidra til å styrke samarbeidet innenfor akvakultur. Undertegningen av erklæringen avsluttet et heldagsseminar i Vietnam om havbruk arrangert av det vietnamesiske departementet for landbruk, den norske ambassaden i Hanoi, Innovasjon Norge Hanoi og det vietnamesiske handelskammeret.

– Erklæringen vil være viktig for å styrke det allerede gode forholdet vi har til Vietnam og skape flere muligheter for næringslivssamarbeid, sier statssekretær Trine Danielsen i meldingen.

I meldingen står det at norske aktører har utviklet havbruksteknologi i verdensklasse som er viktig for både effektiv og bærekraftig sjømatproduksjon.

Erklæringen skal bidra til ytterligere interesse for norsk havbruksteknologi i Vietnam, sier statssekretær Trine Danielsen om avtalen.

Signeringsseremonien markerte også 50 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Vietnam og 30 år med samarbeid innen havbruk.

Samarbeid mellom Norge og Vietnam har vært til gode for både norsk og vietnamesisk økonomi og bidratt til et godt bilateralt forhold, sa viseminister Phung Duc Tien, ifølge meldingen.

Avtalen skal blant annet bidra til informasjonsdeling om innovasjon som skal bidra til bærekraftig bruk av marine ressurser samt forskningssamarbeid innen havbruk.