Optimar har signert en betydelig kontrakt med Orizon i Chile, skriver Optimar i en pressemelding. Orizon er en ledende produsent av bærekraftig sjømat, og nå har de bestilt en stor fabrikk med høy grad av automasjon fra Optimar.

– Det er en veldig bra kontrakt, spesielt innen pelagisk industri. Det er stor konkurranse, men vi er konkurransedyktige, spesielt på løsninger og kvalitet, sier Sandnes til IntraFish. Han vil ikke si noe konkret om størrelsen på kontrakten.

Fire andre kontrakter

Avtalen ble gjort i løpet av seks måneder, men det spesielle var at ingen av partene møttes fysisk.

– På grunn av covid-situasjonen har vi ikke vært i Chile for å besøke kunden i denne prosessen. Forhandlingene og signeringen foregikk over teams og telefon. For fremtiden er det positivt å se at man kan greie ut alle detaljene før man eventuelt møtes fysisk, for da blir de fysiske møtene veldig effektive. Jeg har aldri vært med på å gjøre hele salgsprosesser over teams og telefon tidligere, om så bare på mindre kontrakter, sier Sandnes.

Sandnes opplever at beslutningsprosesser tar noe lengre tid nå enn tidligere. Likevel har selskapet nylig landet fire andre kontrakter i Chile.

– De er ikke av samme størrelse, men fremdeles gode kontrakter. Jeg vil kalle dem mellomstore. Det er fem betydelige aktører innen pelagisk industri i Chile, og nå har vi landet kontrakter med tre av dem det siste halvåret, sier Sandnes, som legger til at kontraktene passer fint inn i selskapets strategi fremover.

Teamet på Valderøya er allerede i gang med forprosjekteringen. Det er en omfattende fabrikk med alt fra mottak og sortering av fisk basert på størrelse, til pakkelinje som skal leveres.