Det opplyser partene i en pressemelding tirsdag kveld.

Selskapet etablerer egen avdeling på Skysselvika, fem minutters kjøring utenfor Fauske i Nordland. Nyetableringen betyr om lag 15 lokale arbeidsplasser for byen.

– Vi påbegynner et rekrutteringsløp i andre halvår 2022 og i første omgang skal vi ansette 10–15 personer som bor og jobber der. Med en forventet god utvikling de neste årene kan dette tallet dobles til 20–30 lokale stillinger. Vi ser etter serviceteknikere for avansert undervannsutstyr, ROV’er -og mer spesifikt Stingray-systemet, personer med fiskehelse-bakgrunn og ansatte som vil tilknyttes det nye kontrollrommet vårt i Nord-Norge, uttaler daglig leder hos Stingray Marine Solutions, John A. Breivik, i meldingen.

Selskapet er kjent for sine lasernoder til lusebehandling og har også utviklet konseptet Fiskens Helsestasjon, med lusetelling, diagnose og tilvekstmålinger på de samme nodene.

I meldingen går det fram at bedriften er i en betydelig ekspansjonsfase, og ser for seg et større antall på rundt 1.000 flere lasernoder langs kysten av Norge bare i løpet av de neste årene. Dermed satsing i Nord-Norge, og nærmere bestemt Fauske utenfor Bodø.

– Vi har samarbeidet med Wenberg Fiskeoppdrett i flere år, og da vi fikk presentert planene for Wenberg Innovation Park skjønte vi at dette måtte vi være med på, utdyper Breivik i meldingen.

Videre går det fram at Stingray Marine Solutions skal leie et eget bygg i innovasjonsparken til Wenberg Fiskeoppdrett i minst 10 år fremover. Bygget ferdigstilles i årsskiftet 2022/2023.

– Vi ønsker oss bedrifter hit som tenker bærekraft som fokus og satsingsområde. En grønn fremtid og teknologi er viktige stikkord for innovasjonsparken, uttaler styreleder i Wenberg Fiskeoppdrett AS, Geir Wenberg, og peker på de grønne løsningene som er valgt for selve byggingen.