Sogn og Fjordanefylkeskommune: Vellukka seminar om kultivering av villaks. I alt 22 deltakararfrå kultiveringsanlegg, veterinærstyresmakter og fiskeforvaltning var22.september på dagseminar i Aurland for å utveksle erfaringar, teknologi ogarbeidsmetodar med setjefisknæringa.
http://www.sfj.no/vellukka-seminar-om-kultivering-av-villaks.5787676-339465.html?showtipform=2#tips

Dagens Næringsliv (papir): Mattilsynet slår fast at det er strengt forbudt å formalin mot lakselus. – Vi vet det har vært brukt i et par tilfeller i Trøndelag, men vi går nå tydelig ut og sier fra om at vi betrakter slik bruk som ulovlig, sier direktør for avdeling fisk og sjømat i Mattilsynet, Elisabeth Wilmann.

Finansavisen (papir):En kald sommer og problemer med lakselus bidrar til å opprettholde et sterkt laksemarked, sier analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets. Han har ståltro på oppdrettsaksjene fremover.

NRK Trøndelag: Salmar brukte ulovlig gift: – Vi var i en akutt situasjon.
http://www.nrk.no/trondelag/salmar-brukte-ulovlig-gift_-_-vi-var-i-en-akutt-situasjon-1.12571371

Hitra-Frøya: Lokalavisa skrev først at 35-40 arbeidere ikke fikk fornyet kontrakt på Lerøy. Nå viser det seg at antallet er det dobbelte.http://www.hitra-froya.no/naeringsliv/article11604145.ece

Hitra-Frøya: Onsdag 14 oktober går høsten Brohodekonferanse av stabelen i Frøya kultur- og kompetansesenter. Programmet er klart, og tema i år blir «Framtidas fôr til framtidas havbruk». - Utvikling av fôr er noe som både oppdretterne og forskerne er opptatte av, så dette er et høyaktuelt tema, sier Heidi Glørstad Nielsen fra Trøndersk kystkompetanse, som nå kan presentere programmet for årets konferanse.
http://www.hitra-froya.no/nyheter/article11604675.ece

Romsdals Budstikke: Fiskerne i Fræna-båten MS Kvatro fikk nærmest sjokk da de oppdaget at de hadde 40 tonn makrellstørje i nota. De fleste størjene ble sluppet fri, men fire var døende eller livløse og måtte tas om bord.
http://www.rbnett.no/nyheter/article11604146.ece

NRK Nordland: Transportforsker: – 3 av 4 ferger bør skiftes ut. 19 av 26 ferger som trafikkerer i samband i Nordland er over 20 år. – De bør pensjoneres. Ulykker og gjentatte driftsavbrudd skaper problemer for pendlere og næringslivet som er helt avhengig av at fergene går, sier transportforsker Gisle Solvoll.
http://www.nrk.no/nordland/transportforsker_--_-3-av-4-ferger-bor-skiftes-ut-1.12569962

Sysla.no: Marine Harvest har prøvd ut bølgekraft ved et oppdrettsanlegg i Skottland. - Etter hvert som oppdrettslokalitetene blir større og ligger på mer utsatte steder, vil dette bli enda mer aktuelt, sier miljøsjef Chris Read i Marine Harvest i Skottland.
http://www.sysla.no/2015/09/25/havbruk/tester-ut-bolgekraft-ved-oppdrettsanlegg_61750/